Tietoja

Baltic Salmon Classic on vastuullinen lohenuistelukilpailu.


Mitä muuta toimintaa?

Yritämme edistää avointa yhteisöllistä toimintaa nykyisille ja tuleville avomeriuistelijoille. Tervetuloa mukaan osallistumaan, ideoimaan ja järjestelemään.

Yhteisö


Tarinamme

Meiltä puuttui kavereita ja kalaakin tuli huonosti. Uistelukilpailuissa pitkään vaikuttanut kulttuuri, jossa menestymisen ehtona ja vaatimuksena on ollut se, että kaikki kilpailukalat pitää kolkata kuolleiksi tuntui myös meistä arveluttavalta. Pohdimme, että kuinka tilanteen voisi korjata ja keksimme pyörän uudestaan. Ryhdyimme kasaamaan omituisten otusten kerhoa yhteiseen tapahtumaan, jonka tuotolla hankitaan lisää lohia kalastettavaksi Suomenlahdelle. Parhaassa tapauksessa voisimme löytää itseämme mukavampia kavereita ja hankkia sen verran rahaa lohien istutukseen, että mekin saattaisimme kerran saada lohen muualtakin kuin kalatiskin syvänteen reunoilta. Samalla tavoittelemme vastuullisen kalastuskulttuurin edistämistä. Olemme pyrkineet suojelemaan omalla panoksellamme lohikantoja jo pidemmän aikaa olemalla tahattomastikin hyvin vaatimattomia saaliin saamisen suhteen ja pyrkimällä harkittuun sekä vastuulliseen valikoivaan kalastukseen silloin, kun se on ollut mahdollista. Uskomme, että kilpailumuoto, joka mahdollistaa tuloskortille hyväksyttävien kalojen vapauttamisen on kestävämpi tapa toimia. Venekuntien paremmuus uistelukilpailuissa voidaan onneksi ratkaista sellaisinkin keinoin, että kalastajilla on halutessaan mahdollisuus vapauttaa saaliinsa tai osa siitä. Osittaisessa vapautuksessa on uskoaksemme kuitenkin syytä pitäytyä kokonaisten saaliskalojen mittakaavassa.

Tilaisuus tällaisen kilpailun järjestämiseen koitti vuonna 2020, kun valtaosa jo olemassa olevista uistelukilpailuista jouduttiin perumaan covid-19 pandemian ja siitä johtuvien rajoitusten vuoksi. Yhdistelimme muualla hyviksi koettuja ja omia uusia ideoitamme. Saimme aikaiseksi kilpailuformaatin, jossa varsinaista fyysistä kilpailukeskusta ei tarvita. Nyt piti vain löytää vertaisemme ja yhtä hupsu järjestelykumppani, jonka kanssa homma saataisiin kasaan. Uisteluporukoissa tiedetään, että Trolling Team Panda Look on usein paikalla, kun outoja asioita tapahtuu. Pandat tarttuivatkin syöttiin heti ja järjestelykumppani oli löytynyt. Näin pääsimme koittamaan siipiämme kilpailujärjestäjinä. Pandalauman aiheuttamasta mekastuksesta ja häiriöstä huolimatta saimme onneksi tapahtumaan mukaan muitakin yhteistyökumppaneita ja erittäin hyvin osallistujia, joiden joukkoon mahtui vanhoja tuttuja ja aivan uusia naamoja. Saimme siis mahdollisuuden tarjota uistelun alttarille myös uusia sieluja uhrattaviksi. Vaikka uusi kilpailuformaatti aiheutti alkuun pieniä kommelluksia niin osallistujien ja yhteistyökumppaneiden mahtavan asenteen johdosta kilpailu onnistui heti hienosti ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Asioiden ja ideoiden yhdisteleminen johti meidät ajatukseen kilpailusta, joka on vastuullinen kilpailijoita ja kalakantoja kohtaan ja jonka kautta voisimme kaikki yhdessä kantaa pienen osan harrastuksen suomasta riemusta takaisin yhteiseen kekoon. Nyt tavoitteena on kasvattaa vuosi vuodelta lisää sulkia siipiin, että kisan liito olisi aina vaan vakaampaa.


2020

Ensimmäinen kokeilu tarjota hieman erilaista viihdykettä avomeriuistelijoille, kun Suomenlahdella oli saatu 2020 kevätkesästä hyvin merilohta ja koronaviruksen takia vanha normaali ei enää onnistunut. Ensimmäinen WhatsApp pohjalle rakennettu merilohen mittakisa tuntui toimivan kilpailijoilta saadun palautteen perusteella melkoisen hyvin.

Vuoden 2020 osallistumismaksut tuottivat 2730 euroa, mikä siirrettiin lyhentämättömänä merilohi-istutuksiin. PandaLook ry lahjoitti lisäksi 270 euroa, jotta saimme 3000 euroa kasaan. Tällä summalla pystytään istuttamaan n. 1000 merilohen poikasta

Kiitokset 2020 kilpailijoille, sponsseille (Ruoto, OPM, Rapala, Tiura ja Salsa fishing) ja PandaLook ry:n jäsenille yhteistyöstä.

Mikäli tapahtumasta jäi ammattimainen tai siloiteltu kuva, siinä saattoi olla tuuria mukana.


2021

Kiitokset osallistujille ja yhteistyökumppaneille vuoden 2021 Baltic Salmon Classic mahdollistamisesta. Kilpailun tulot olivat 3300 euroa osallistumismaksuina ja 3000 euroa yhteistyökumppaneilta. Lisäksi kilpailun järjestävän seuran PandaLook ry:n jäsenet halusivat laittaa merilohi-istutuksiin menevään tuottoon 400 euroa lisää. Kun tapahtumaan liittyville kuluille löytyi vielä muita taskuja niin kokonaistulos oli 6700 euroa. Kiitokset tuesta kaikille! Järjestäjien puolesta vielä erityiskiitokset kilpailijoille mukavan hengen luomisessa.

Kiitokset sponsoreille: Ruoto, OPM, Mercury, Rapala, Tiura, Salsa fishing, UWS Finland, HK-Varma, VK-products

Kiitokset yhteistyökumppaneille: PK Kuivaus, Kattoketut, BPL Group, Mittapuu, Lanix, Fish Devil ja Jollas89.


2022

BSC 2022 Starring

Kiitokset mukana olleille yhteistyökumppaneille ja kisailijoille!

Kilpailun tulot ja tulos oli 8080 euroa. Myös tänä vuonna saimme kuluille muita maksajia, niin kaikki osallistumismaksut ja mainostulot menevät eteenpäin ilman kuluja viimevuosien tapaan. Kaikki peruuttaneet ja maksaneet halusivat myös tukea kisatuottoa. Kiitokset kisailijoille tapahtuman mainostamisesta, uusista ideoista ja tietysti osallistumisesta. Muuten tuotto ei olisi kasvanut kolmatta vuotta peräkkäin.

Raportointikeskus löysi myös yhden venekunnan, joka oli onnistunut esimerkillisesti raportoinnissa. Kiitokset venekunnalle Rutiinireissu tästä poikkeuksellisesta suorituksesta!


Yhteystiedot

balticsalmonclassic@gmail.com

Kilpailun järjestävä seura: PandaLook ry


BSC crew

Pasi

Itseoikeutettu ÜberPandaLook näissä harjoituksissa.

Esa

Väliaikaisratkaisuiden pysyväiskäyttäjä.

Ilkka

Troubleshooter aina valmiina auttamaan.

Pasi

Myös graafinen artisti.

Joni

Suoratoistoankkuri.

Trolling Team Pandalook

Epätasaisesti päivettyneet koukuttajat