
Lyhyet toimintaohjeet
Lähetä kisa-aikana viestit BSC-Raportointi numeroon.
#1 Kisa-aikana ennen vesillelähtöä lähetä kuva laiturilta / maista (kippari + kisakortti + aloitusmerkki)
#2.1 Kalasta vasemman kyljen mittakuva Baltic Salmon Classic mitalla (kala luonnollisessa asennossa + kalan vasen kylki + pyrstön yläosa mittakohdassa + kisakortti mittakohdan oikealla puolen + päiväkohtainen merkki )
#2.2 Kalasta vasemman kyljen pönö tai CR – vapautusastiakuva (kalan vasen kylki + kisakortti + päiväkohtainen merkki + miehistön jäsen)
#3 Kisa-aikana lähetä paluukuvakuva laiturilta / maista (kippari+ kisakortti + lopetusmerkki). Sunnuntaina vaihtoehtoisesti vesiltä, jos jäät uistelemaan vesille.
Suosittelemme lukemaan myös tarkemmat kisaohjeet.
WhatsApp-numerot ja -ryhmät
- BSC-Raportointi: tallenna tällä nimellä kisakassista löytyvä suora numero raportointikeskukseen. Lähetä säännöissä vaaditut lähtö-, paluu- ja kalakuvat vain tähän numeroon.
- BSC-Tiedotus: Tämä ryhmä on järjestäjän tiedotuskanava. Tähän ryhmään kipparit lisätään automaattisesti ilmoittautumisen sulkeuduttua – kippareiden on hyvä jakaa tämän ryhmän linkki myös miehistölle. Tänne kilpailijat eivät pysty lähettämään viestejä.
- BSC-Yleinen: Tämä ryhmä on tarkoitettu kilpailijoiden vapaaseen käyttöön tapahtuman aikana. Luovuutta saa käyttää positiivisen tunnelman luomisessa.
BSC kilpailuajat
- Lauantai klo 9-19 (Kipparikokouksen lähetys 8:40 alkaen)
- Sunnuntai klo 7-17 (viimeinen kalailmoitus lähetettävä klo 16:30 mennessä)
- Päiväkohtaisten merkkien tiedotus kilpailijoille tapahtuu 15min ennen kilpailuajan alkua ja ajoissa ennen kilpailuajan loppua WhatsApp sovelluksella.
- Vesille saa lähteä siirtymään vasta kilpailuajan alkaessa, kun venekunta on lähettänyt aloituskuvan. Aloituskuvassa tulee näkyä kilpailijakortti, päivän aloitusmerkki ja kippari, joka on veneen ulkopuolella, joko laiturilla tai maankamaralla.
- Lauantaina ennen kilpailuajan päättymistä venekunnan on lähetettävä lopetuskuva. Lopetuskuvassa tulee näkyä kilpailijakortti, päivän lopetusmerkki ja kippari, joka on veneen ulkopuolella, joko laiturilla tai maankamaralla.
- Sunnuntaina lopetuskuvan saa lähettää myös vesiltä (veneestä) ennen kilpailuajan päättymistä.
BSC säännöt
- Kilpailualue: Suomen valtion yleiset vesialueet ja Suomen talousvyöhyke Suomenlahdella Bengtskärin majakan pituuspiirin itäpuolella.
- Pyyntimuoto: vetouistelu avomerellä, yksi viehe per vapa.
- Alamitta ja kalojen mittaus: Alamitta on 65cm. Ohjevideoon pääset tästä.
- Baltic Salmon Classic mittanauha.
- Merilohet tulee mitata ja kuvata pyöreinä ennen pistämistä tai vapauttamista. Merilohen tulee maata tasaisella alustalla kyljellään kilpailumittanauhan alareunassa, vatsa poispäin mittanauhasta ja selkä mittanauhan alareunassa. Kuvassa tulee näkyä kalan vasen kylki. Kalan vasemmalla kyljellä tarkoitetaan kylkeä, joka on kalan vasemmalla puolella katsottaessa kalaa takaapäin.
- Mittanauha tulee olla tasaisella alustalla, mittanauhan tekstit ja logot sekä päämitta-asteikko tulee olla kokonaisuudessaan näkyvissä ja oikein päin kalan selän yläpuolella. Merilohen pään kärki on oltava mittanauhan 0cm kohdassa ja törmättävä 0cm kohdassa olevaan suorakulmassa olevaan kiinteään esteeseen.
- Kalan keskiosasta saa pitää kiinni, koska muuten mittaaminen ja kuvaaminen on pienessäkin kelissä ylivoimaista ja varsinkin jos kala on tarkoitus vapauttaa.
- Pyrstön tulee olla aukinaisena luonnollisessa asennossaan mittauskohdassa. Mitta otetaan pyrstön kärjestä ja pyöristetään alempaan senttimetriin. Venekunnan kilpailunumerolla varustetun kilpailukortin vasen reuna tulee asettaa mittauskohtaan.
- Kuvassa tulee näkyä myös päiväkohtainen merkki.
- Merilohen ja meritaimenen lajimäärityksen mahdollisten epäselvyyksien takia myös yli 65cm meritaimenet hyväksytään kilpailukaloiksi. Vapauta rasvaevällinen meritaimen hellävaroen.
- Saalisraportointi: Kilpailijan tulee lähettää veneen ensisijaisesta puhelinnumerosta kaksi (2) WhatsApp kuvaviestiä kilpailun järjestäjän ilmoittamaan BSC-raportointi numeroon:
- Ensimmäinen kuva tulee olla kuvattuna kalan mittaustapahtumasta, säännöissä kerrotuin ohjein. Lisää viestiin kalan pituus.
- Toinen kuva on vapaavalintainen ”pönökuva”. Kuvassa tulee näkyä venekunnan kilpailunumerolla varustettu kilpailukortti, veneen miehistön jäsen ja kalan vasen kylki. C&R-lisäpalkintoon oikeuttavan rasvaevällisen merilohen on oltava pönökuvassa vesitäytteisessä ”vapautusastiassa”.
- Viestintäväline: WhatsApp älypuhelinsovellus.
- Vastuu: kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita, ei vastaa kilpailijoiden turvallisuudesta eikä valvo kalustoa.
- Kilpailutulokset julkistetaan livelähetyksissä: lauantaina klo 20 ja sunnuntaina klo 18.
- Lopulliset tulokset julkaistaan myöhemmin kilpailusivuilla, kun kuvat, korjaukset ja mahdolliset protestit on käsitelty. Tarvittaessa protestit käsittelee jury, johon valitaan kilpailujärjestäjän lisäksi kaksi kilpailijaa.
- Yhteisen turvallisuuden ja kilpailullisen tasapuolisuuden vuoksi kilpailijoiden tulee noudattaa herrasmiessopimusta, jossa kilpailijat eivät uistele yli 10 m/s tuulessa.
- Kilpailun järjestäjällä ja yhteistyökumppaneilla, on täydet oikeudet kuvien ja videoiden julkaisuun sekä käyttöön markkinoinnissaan.
- Järjestäjä varaa kaikki oikeudet muutoksiin

SaALISOHJEITA
- Pyydä ja päästä eli C&R-kalastus mahdollistaa lakisääteisiä rajoituksia suuremman lohimäärän mittaamisen ja raportoinnin. Päivän neljä (4) pisintä kalaa lasketaan yhteen, vaikka ilmoitettuja kaloja olisikin useampi.
Vastuullinen C&R
Mikäli C&R-kalastusta katsotaan Itämerenlohen geeniperimän monimuotoisuuden kannalta, niin suositus on ottaa istutetut lohet saaliiksi ja päästää luonnonlohet takaisin. Suomenlahdella kalastettava merilohipopulaatio on ollut pääosin istutettua kantaa. Käsittele vapautettavaa kalaa hellävaroen ja pyri nostamaan kala suoraan vesitäytteiseen ”vapautusastiaan”.

Avomerellä
Turvallisuus
WhatsApp-sovellus ei toimi turvavälineenä. Huomaa, että WhatsApp-sovelluksen vaatima mobiiliverkon kantama ei riitä koko kilpailualueelle.
Kilpailijoiden tulee itse huolehtia riittävästä turvallisuudesta. Harkitse ainakin seuraavia turvavarusteita lakisääteisten lisäksi:
- venekohtainen VHF-lähetin: automaattisella GPS sijainnilla, MMSI numerolla/DSC toiminnolla varustettuna
- tutka
- AIS-vastaanotin/-lähetin
- henkilökohtainen PLB-lähetin kiinnitettynä henkilökohtaisiin kelluntavarusteisiin (toimii myös sisävesillä esimerkiksi syksyn kylmillä ja pimeillä keleillä)
- hätäraketit
- yksinuistelijalla etälaukeava tappokytkin (esim. autotether, coastkey, tms.)
- pelastautumispuku (Ursuit, tms.)
- automaattinen pilssipumppu, käsikäyttöinen pilssipumppu ja äyskäri